Отвори го главното мени

Грб на Американските Девствени Острови

Грбот на Американските Девствени Острови

Грбот на Грб на Американските Девствени Острови ги содржи контурите на трите главни острови Св. Крокс, Св. Џон и Св. Томас. Околу грбот стои натписот "Government of the United States Virgin Islands" (Влада на Грб на Американските Девствени Острови). Овој грб го заменил стариот грб кој бил сличен на грбот на сегашното знаме на САД.

ПоврзаноУреди