ГНУ-ова лиценца за слободна документација

(Пренасочено од ГЛСД)

ГНУ-овата лиценца за слободна документација или ГЛСД (GNU Free Documentation License, GFDL) е „копилефт“ лиценца за слободна содржина, создадена од Фондацијата за слободна програмска опрема во рамки на проектот ГНУ. Таа е двојник на ГНУ-овата општа јавна лиценца која се односи на пишани творби. Актуелната лиценца е под верзија 1.2, а официјалниот текст може да се прегледа на http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html.

ГНУ-ова лиценца за слободна документација
GNU Free Documentation License
Лого на ГЛСД
АвторФондација за слободна програмска опрема
Верзија1.3
ИздавачФондација за слободна програмска опрема
Издаденотековна верзија:
3 ноември 2008
Складна со ДНСПОда, без неменливи делови
Одобрена од ФСПОда
Складна со ОЈЛне
Копилефтда

Поврзано

уреди