Врница (Очипала)

археолошко наоѓалиште во Македонија

Врница, могила од римското време. Во имотот на семејството Богданови, што се наоѓа во шумата и на левата страна од патот за Делчево се издига могила со пречник од 16 м во основата, оштетена на врвот од диви копања.[1]

Наводи

уреди
  1. Коцо, Димче (1996). Археолошка карта на Република Македонија. Скопје: МАНУ. ISBN 9789989101069.