Водич по планинарските домови во Македонија

Основна цел на водичот е да се претстават планинарските домови и објектите низ Македонија, да се олесни пристапот и доаѓањето до нив, презентирајќи ги условите под коишто може да се престојува во нив.

Водич по планинарските домови во Македонија
mini
корица на книгата
АвторД-р. Владо Стаменков
Изворен насловВодич по планинарските домови во Македонија
ЗемјаМакедонија
Јазикмакедонски
ИздавачПланинарски сојуз на Македонија
Издадена
1987
Страници102

Покрај тоа во книгата се дадени и кратки генералии за Македонија, список на планини во Македонија, краток историјат за развојот на планинарството во Македонија, елементи од давање прва помош во планина и заштита на планините од загадување.

Рецензенти: Киро Никовски, Киро Димитровски - Бихач.

Лектура: Лејла Салиева

Печатењето на книгата е целосно платено од страна на Интересната заедница за култура и физичка култура на СРМ.