Бастареј (4 век п.н.е.) бил пајонски крал кој денес е познат според парите кој ги ковал. Тој ковал тетрадрахми каде на аверсот има шлем со челенка, а на задната страна имал бик со името на Бастареј.[1]

Пајонија.

Наводи Уреди

  1. E. Petrova, Pajonija, Skopje, 1999.

Поврзано Уреди