Ацтека (појаснување)

појаснителна страница

Ацтеки (еднина Ацтека) се стар американски народ кој ја населувале територијата на централно Мексико.

НародУреди

Ацтеки може да се однесува на:

    • Ацтеки - стар американски народ кој ја населувал територијата на централно Мексико. Името не е автохтоно.
    • Наванци - потомци на старите Ацтеки кои живеат воглавно во Мексико, често се нарекуваат Ацтеки од останатите народи.

ЈазициУреди