Астраите биле популација од пајонската група племиња. Тие ги населувале териториите источно од средниот тек на реката Вардар. Како нивни центар се спомнува гр. Астрајон, кој сè уште не е прецизно сместен.[1][2]

Наводи уреди

  1. Е. Петрова, Пајонија, Скопје, 1999.
  2. Македонски историски речник. Скопје: ИНИ. 2000. стр. 49. ISBN 9989-624-46-1. На |first= му недостасува |last= (help)

Поврзано уреди