Арбанашка Планина

Арбанашка Планина е планина во Јужна Србија. Највисокиот врв на планината е Вијогор кој се наоѓа на 1,128 метри надморска височина.

Арбанашка Планина
Арбанашка Планина на карта
Највисока точка
Надм. вис.1128 м
Заведена какоултра
Географија
Место Србија
ПокраинаSR

Географија уреди

Планината се наоѓа во близина на градот Прокупле. Планината се наоѓа јужно од истоименото село, источно од Пролом Бања и северно од Радан Планина.