Апел од Кос

старогрчки сликар

Апел од Кос – славен грчки сликар по потекло од Колофон. Тој живеел во дворецот на Александар Македонски.[1]

Наводи

уреди
  1. „Beleške“, во: Erazmo Roterdamski, Pohvala ludosti. Beograd: Rad, 2016, стр. 129.