Јохан Аугуст фон Старк

Јохан Аугуст Старк, познат како само Старк (28 октомври 1741 - 3 март 3, 1816) бил плоден автор и контроверзен богослов на Кенигсберг, како и широко читан политички писател кој во денешно време е најпознат по неговите тврдења дека заверата од Илуминатите довела до француска револуција . Иммануел Кант и Јохан Георг Хаман биле едни од неговите познаници во Кенигсберг. Неговиот широко-деистичен пристап ја истакнал природната религија и ги измазнал разликите меѓу различните вери.

Јохан Аугуст фон Старк.

Надворешни врски Уреди