Јагодинска Река

Јагодинска Река - средновековна топилница, локализирана во непосредна близина на утоката на Јагодинска Река каде има осатоци од топена оловна руда. Биле откопани и неколку гробови. [1]

НаводиУреди

  1. Коцо, Димче (1996).Археолошка карта на Република Македонија. Скопје: МАНУ. ISBN 9789989101069