UTC-04:30

часовен појас

UTC−04:30 е часовен појас со отстапување од −04:30 од UTC. Се применува само во Венецуела, почнувајќи од 9 декември 2007 г.[1] Претходно, во земјата важел појасот UTC−04.

UTC−04:30: сино (декември), портокалово (јуни), жолто (цела година), светлосино - морски површини

Како стандардно време (цела година)

уреди

Наводи

уреди
  1. Венецуела: Часовниците вратени за 30 минути наназад на 9 декември 2007 г. — Time and Date (англиски)
  2. VET = „Венецуелско стандардно време“

Надворешни врски

уреди