Teen Angels[1] (македонски: Тин Ангели) беше познат аргентински поп бенд формиран во 2007 година, за време на снимањето на серијата Ангели. Во бендот учествуваа: Маријана Еспозито, Росио Игарзабал, Николас Риера, Гастон Далмау, Питер Ланзани и Марија Еухенија Суарез. Во групата исто така учество (со една или повеќе песни) земаа Николас Васкес и Пабло Мартинез.

Тин Ангели
Teen Angels
Основни податоци
ПотеклоАргентина Буенос Аирес Аргентина
Жанр(ови)Поп
Години активност2007 — сегашност
Прод. куќа/ќиСони Мјузик
Веб-местоhttp://www.casiangeles.com
Членови

Маријана Еспозито
Росио Игарзабал
Николас Риера
Гастон Далмау
Питер Ланзани

Првиот албум на групата бил 12 по ред најпродаван албум во Аргентина според "CAPIF", додека вториот трет најпродаван албум во цела држава.

АлбумиУреди

Teen Angels 1Уреди

без наслов
# Име Пејач
01 Voy por más/ (македонски: Одам за повеќе) Емилија Атијас
02 No te rindas/ (македонски: Не се откажувај) Емилија Атијас
03 Dos ojos/ (македонски: Две очи) Емилија Атијас и Николас Васкес
04 Casi Ángeles/ (македонски: Речиси ангели) Емилија Атијас
05 Valiente/ (македонски: Храброст) Емилија Атијас
06 Che bombón/ (македонски: Каква бонбона) Теen Angels
07 Para vos/ (македонски: За тебе) Емилија Атијас
08 Todo puede ser mejor/ (македонски: Се може да биде подобро) Николас Васкес
09 Tu cielo/ (македонски: Твоето Небо) Николас Васкес
10 Escaparé/ (македонски: Побегни) Маријана Еспозито
11 Ángeles del mundo/ (македонски: Ангели од светот) Teen Angels
12 Te amaré por siempre/ (македонски: Ќе те сакам засекогаш) Емилија Атијас и Николас Васкес
13 Reina gitana/ (македонски: Циганска кралица) Марија Еухенија Суарез
14 Nenes bien/ (македонски: Добри момчиња) Teen Angels
15 Un ángel/ (македонски: Еден ангел) Емилија Атијас
16 Tan alegre el corazón/ (македонски: Толку среќа во срцето) Емилија Атијас

Teen Angels 2Уреди

без наслов
# Име Пејач/ка
01 A decir que si/ (македонски: Да се каже да) Teen Angels
02 A ver si pueden/ (македонски: Да видиме дали можат) Теen Angels
03 Hay un lugar/ (македонски: Има едно место) Маријана Еспозито
04 Un paso/ (македонски: Чекор) Teen Angels
05 Señas tuyas/ (македонски: Твоите соништа) Емилија Атијас и Николас Васкес
06 Nena/ (македонски: Девојка) Питер Ланзани
07 Puedo ser/ (македонски: Можно е) Марија Еухенија Суарез и Маријана Еспозито
08 Río de besos/ (македонски: Река од бакнежи) Емилија Атијас
09 El espejo/ (македонски: Огледало) Гастон Далмау
10 No más goodbye/ (македонски: Нема повеќе догледање) Teen Angels
11 De cabeza/ (македонски: Во глава) Пабло Мартинез
12 Alguien/ (македонски: Некој) Николас Васкес
13 Estoy Listo/ (македонски: Подготвен сум) Teen Angels

Casi Angeles en vivo desde el Gran RexУреди

без наслов
# Име Пејач/ка
01 Que nos volvamos a ver/ македонски: Што ќе видиме) Teen Angels
02 Quién/ (македонски: Кој) Теen Angels
03 Te Perdí/ (македонски: Те изгубив) Марија Еухенија Суарез
04 Cual/ (македонски: Каква) Teen Angels
05 Una Vez Más/ (македонски: Уште еднаш) Питер Ланзани
06 Hoy/ (македонски: Денес) Teen Angels
07 Vuelvo a Casa/ (македонски: Се враќам дома) Teen Angels и Man
08 Pensando en vos/ (македонски: Мислејќи на тебе) Гастон Далмау и Росио Игарзабал
09 Un día más/ (македонски: Уште еден ден) Man
10 Cuando llegue tu amor Маријано Торе и Емилија Атијас
11 Salvar la Paz/ (македонски: Спаси ја Паз) Teen Angels и Химена Барон
12 Siento/ (македонски: Чувствувам) Маријана Еспозито
13 Por el sí Еленко
14 Casi un sueño/ (македонски: Речиси сон) Man

Coca Cola Interactive MusicУреди

# Nombre Intérprete
01 Hoy quiero (Реге верзија)/ (македонски: Колку сакам) Teen Angels
02 Hoy quiero (Поп верзија) Маријана Еспозито и Марија Еухенија Суарез
03 Hoy quiero (Рок верзија) Гастон Далмау, Николас Риера и Питер Ланзани
04 Hoy quiero (Видеоспот) Teen Angels

Teen Angels 3Уреди

без наслов
# Име Пејач/ка
01 Que nos volvamos a ver/ македонски: Ќе видиме) Teen Angels
02 Quién/ (македонски: Кој) Теen Angels
03 Te Perdí/ (македонски: Те изгубив) Марија Еухенија Суарез
04 Cual/ (македонски: Каква) Teen Angels
05 Una Vez Más/ (македонски: Уште еднаш) Питер Ланзани
06 Hoy/ (македонски: Еј) Teen Angels
07 Vuelvo a Casa/ (македонски: Се враќам дома) Teen Angels и Man
08 Pensando en vos/ (македонски: Мислам на тебе) Гастон Далмау
09 Un día más/ (македонски: Уште еден ден) Man
10 Cuando llegue tu amor Маријано Торе и Емилија Атијас
11 Salvar la Paz/ (македонски: Спаси го мирот) Teen Angels и Химена Барон
12 Siento/ (македонски: Чувствувам) Маријана Еспозито
13 Por el sí Teen Angels
14 Casi un sueño/ (македонски: Речиси сон) Пабло Мартинез

СингловиУреди

 • Voy por mas
 • Dos Ojos
 • Te Amaré Por Siempre
 • Tan Alegre El Corazón
 • A Ver Si Pueden
 • A Decir Que Si
 • Hay Un Lugar
 • Un Paso
 • Hoy Quiero
 • Que Nos Volvamos A Ver

Други оригинални верзииУреди

 • Guarda Tu Fe
 • Todos Para Uno
 • Un Paso (оригинална верзија)
 • Vivir А Pleno (оригинална верзија)
 • 16

„Кавер“ верзииУреди

 • Nos Veremos Otra vez
 • Silencio
 • Y así será
 • Un Mundo Agradable
 • So Lonely
 • Father and Son
 • Don't Let Me Down
 • Chiquitita
 • Gimme! Gimme
 • Será Porque Te Quiero
 • Tiempo
 • Telephone

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

 1. „архивска копија“. Архивирано од изворникот на 2009-08-18. Посетено на 2009-07-20.