Самсунг групацијата е мултинационална компанија со седиште во Самсунг Таун, близу Сеул во Јужна Кореја. Групацијата се состои од поголем број на ограноци со заедничко име под брендот Самсунг. Најпознатиот огранок е Самсунг Електроникс, еден од најголемите произведувачи на електроника во светот.[1][2].

Самсунг лого

Официјално мрежно место на Самсунг

Наводи Уреди

  1. „Technology - Samsung beats HP to pole position“. Ft.com. Посетено на 12 јули 2011.
  2. Economist.com Succession at Samsung – Crowning success. проверено 12 јули 2011.