Let It Be е последниот оригинален албум издаден од Битлс. Беше издаден на 8 мај 1970 преку битлсовата компанија Апл, кратко после најавувањето за распад на групата. Беше рангиран како број 86 во Rolling Stone листата на 500те најдобри албуми на сите времиња.

„Let It Be“
студиски албум од Битлси
Издаден8 Мај 1970
СнименФевруари 1968, Јануари-Февруари 1969, Јануари и Март-Април 1970 во студијата на Ејпл и Еми во Лондон
Жанррок
Траење35:16
Издавачка куќаЕјпл
ПродуцентЏорџ Мартин , Фил Спектор
Битлси — Хронологија
Abbey Road
(1969)
„Let It Be“
(1970)
Издадени песни од Let It Be
  1. "The Long and Winding Road"
    Издадена: 11 Мај 1970