iTunes Store е софтвер-базирана дигитална продавница на мултимедија оперирана од Apple. Отворена како iTunes Music Store на 28 април, 2003, со 200,000 предмети за купување, од април, 2008, продавницата станала број-еден продавач во САД.[1] На 24 февруари, 2010, продавницата имала повеќе од 10 билиони спуштени песни; овој пресврт бил постигна со седум госини онлајн работа.[2]

НаводиУреди