„Bonavia“роман на српскиот писател Драган Великиќ од 2012 година.

Содржина

уреди

Осврт кон делото

уреди

Романот „Бонавиа“ добил позитивни критики: На пример, во рецензијата објавена во списанието „Време“ тој е опишан како „несекојдневна семејна приказна, со премногу отсутни татковци и премногу присутни мајки...“. Според Теофил Панчиќ, пак, станува збор за „извонреден роман кој потврдува дека овој автор и понатаму се развива внатре во координатите на својот книжевен свет и дека демонстрира исклучителна раскажувачка и јазична култура, речиси совршено избрушен стил и фантастично чувство за сликовит, впечатлив детаљ.“[1]

Наводи

уреди
  1. Dragan Velikić, Islednik, peto izdanje. Beograd: Laguna, 2016, стр. 267.