4923 Кларк

астероид

4923 Кларкастероид од главниот појас откриен на 2 март 1981 година од страна на Шелте Џон Бас.

4923 Калрк
Орбита на астероидот 4923 Кларк
Откривање
ОткривачШелте Џон Бас
Откриено2 март 1981
Ознаки
1981 EO27
Главен астероиден појас
Орбитални особености
Епоха ? (JD ?)
Афел? Gm (? ае)
Перихел? Gm (? ае)
? Gm (? ае)
Занесеност?
? d (? a)
? km/s
?
Наклон?°
?
?
Физички особености
Димензии? km
Маса?×10? kg
Средна густина
? g/cm³
? m/s²
? km/s
? d
Албедо?
Температура? K
Спектрален тип
?
?

Наводи

уреди

Надворешни врски

уреди