34 век п.н.е. — век кој започнал 1 јануари 3400 г. п.н.е. и завршил на 31 декември 3301 г. п.н.е.

НастаниУреди

  • ...

ЛичностиУреди

  • ...

ОткритијаУреди

  • ...