.zmнајвисок семрежен домен на Замбија. Со доменот управува ЗАМНЕТ.

.zm
Воведен1994
Тип на доменДржавен домен од прво ниво
СостојбаАктивна
РегистарЗАМНЕТ
ПокровителЗАМНЕТ
Наменета употребаСубјекти поврзани со
 Замбија
ДокументиPDF регистрациона форма Word регистрациона форма
Мреж. местоОфицијално мрежно место на ЗАМНЕТ

Второстепени домениУреди

  • .ac.zm: Академски институции
  • .co.zm: Комерцијални
  • .com.zm: Комерцијални
  • .edu.zm: Едукациони
  • .gov.zm: Владини
  • .net.zm: Интернет организации
  • .org.zm: Некомерцијални организации
  • .sch.zm: Школи

Надворешни врскиУреди