.ph е главен Интернет домен за Филипините. Со доменот управува dotPH.

Секундарни домениУреди

Менаџирани од dotPH

  • .com.ph — бизнисменски, комерцијални
  • .net.ph — интернет организации
  • .org.ph — некомерцијални организации
  • .i.ph — индивидуални

Менаџирани од DOST - ASTI

  • .gov.ph — владини
  • .mil.ph — воени

Менаџирани од PHNET

  • .edu.ph — едукациони

Надворешни врскиУреди