.mlнајвисок семрежен домен на Мали.

.ml
Воведен1993
Тип на доменCountry code top-level domain
Состојбаактивен
РегистарSotelma
ПокровителSotelma
Наменета употребаЕнтитети поврзани со  Мали
Фактичка употребаКористено во Мали
Ограничувања на рестрацијатаВоглавно мора да постои ентитетот во Мали
СоставТерцијални регистрации под разни секундарни етикети
ДокументиRegistration form
Мреж. местоSOTELMA

Секундарни домениУреди

  • .com.ml: Локални компании и брендови
  • .net.ml: Интернет провајдери
  • .org.ml: Асоцијации, инренационални организации кои се регистрирани во Мали
  • .edu.ml: Локални училишта
  • .gov.ml: Владини организации
  • .presse.ml: Локални медиуми

Надворешни врскиУреди