.lkнајвисок семрежен домен на Шри Ланка.

.lk
Воведен1990
Тип на доменнајвисок државен домен
Состојбаактивен
РегистарLK Domain Registry
ПокровителUniversity of Moratuwa
Наменета употребаЕнтитети поврзани со  Шри Ланка
Фактичка употребаПопуларен во Шри Ланка
Ограничувања на рестрацијатаМора да имате јасно објаснување за името
СоставСекундарно или терцијарно
ДокументиPolicy
Мреж. местоnic.lk

Ограничени регистрации:

Отворени регистрации:

  • .com.lk: Комерцијални
  • .org.lk: Некомерцијални организации
  • .edu.lk: Образование
  • .ngo.lk: Невладини организации
  • .soc.lk: Друштва
  • .web.lk: Мрежни места
  • .ltd.lk: Претпријатија
  • .assn.lk: Здруженија
  • .grp.lk: Групи од претпријатија
  • .hotel.lk: Хотели

Интернационализирани државни кодови за главен интернет доменУреди

Во септември 2010 година 2 нови државни кодови за главен интернет домен биле донесени на 2 локални јазици во Шри Ланка.

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди