’Рт на Добрата Надеж

'рт во ЈАР

’Рт на Добрата Надеж’рт кој се наоѓа на југот на Африка, поточно во ЈАР. Први го откриле португалските морепловци и била важна точка на патот за Индија. Во близината се наоѓа градот Кејптаун.

Релјефна фотографија со ’Ртот на Добра Надеж. Снимка од НАСА

Поврзано

уреди