Штамата на Енхалон (мемоари)

Штамата на Енхалон (мемоари) — збирка куси раскази од македонскиот писател Ненад Јолдески, објавена во 2009 година, во издание на „Темплум“.

Технички карактеристикиУреди

Збирката е објавена како осма книга од едицијата „Катапулт“. Таа е отпечатена во мал формат (18 сантиметри), во мек повез и има 80 страници. Книгата е каталогизирана во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје и ја носи меѓународната ознака ISBN 978-9989-189-65-4. Графичкото уредување и дизајн е дело на фирмата „Кома“. На кориците се ставени слики на Кит Шор (Keith Shore), а на задната корица се дадени основни биографски податоци за авторот. Книгата е отпечатена со финансиска поддршка од Комерцијална банка АД - Скопје.[1]

СодржинаУреди

Збирката „Штамата на Енхалон (Мемоари)“ содржи 26 куси раскази:[2]

НаводиУреди

  1. Ненад Јолдески Wezdensky, Штамата на Енхалон (Мемоари), Темплум, Скопје, 2009.
  2. Ненад Јолдески Wezdensky, Штамата на Енхалон (Мемоари), Темплум, Скопје, 2009.