Шри Ланка на Олимписките игри

Шри Ланка првпат настапила на Олимписките игри во 1948 година и оттогаш учествувал на сите игри освен на Летните олимписки игри во 1976 година.

Шри Ланка на Олимписките игри

Знаме на Шри Ланкa
МОК-код  SRI
НОК Олимписки комитет на Шри Ланкa (NOCSL)
Олимписка историја
Летни олимпијади
1948* • 1952* • 1956* • 1960* • 1964* • 1968* • 1972* • 1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012

*Каkо Цејлон

На Зимските олимписки игри Шри Ланка никогаш нема учествувано.

Спортистите на Шри Ланка на Олимписките игри досега имаат освоено 2 медали.

Националниот олимписки комитет на Шри Ланка бил основан во 1937 година и бил признаен во 1937 година.

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Лондон 0 1 0 1
Хелсинки 0 0 0 0
Мелбурн и Стокхолм 0 0 0 0
Рим 0 0 0 0
Токио 0 0 0 0
Мексико Сити 0 0 0 0
Минхен 0 0 0 0
Монтреал Шри Ланка не учествувала
Москва 0 0 0 0
Лос Анџелес 0 0 0 0
Сеул 0 0 0 0
Барселона 0 0 0 0
Атланта 0 0 0 0
Сиднеј 0 1 0 1
Атина 0 0 0 0
Пекинг 0 0 0 0
Лондон 0 0 0 0
Вкупно 0 2 0 2

Медали

уреди
Освоени медали на ЛОИ  
Спортска дисциплина   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Атлетика 0 2 0 2
Вкупно 0 2 0 2