Шарлотенбург-Вилмерздорф

округ во Берлин
Позицијата на областа на Шарлоттенбург-Вилмердорф во Берлин

Шарлотенбург-Вилмерсдорф (германски: Charlottenburg-Wilmersdorf) е четвртата административна област на Берлин . Се наоѓа на запад од центарот на градот. Во оваа област има:Технички универзитет, Универзитет на уметноста, Германски опера и Олимписки стадион . Областа има површина од 64.7 и 317.204 жители (2008). [1]

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди