Отвори го главното мени

Користете го копчето „Прегледај“Уреди

Information.svg Ви благодарам за Вашите придонеси на Википедија. Во иднина, препорачано е да го користите копчето Прегледај кое се наоѓа веднаш до копчето Зачувај ја страницата пред да ги зачувате промените; ова Ви дава преглед на изгледот на изменетата страница и овозможува да ги пронајдете евентуалните грешки што сте ги направиле. Прегледот спречува создавање на преголем број на верзии на една страница создадени со поправање на грешки. Преголемиот број на верзии ја пренатрупува историјата на страницата како и скорешните промени и е доста непрактично. Ви благодарам за разбирањето. --

Икона за документација Шаблонска документација[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Овој шаблон се користи за потсетување на корисниците да го користат копчето „Прегледај“. Шаблонот се субституира — {{subst:прегледај}}.

Опционален параметар е статијата која последен пат ја уредувал корисникот — {{subst:прегледај|Име на статија}}