Отвори го главното мени
Дел од серијалот за Албанија

Историја на Албанија

Coat of arms of Albania.svg
Античка историја

Рана историја
Илири
Илирик

Среден век

Византиска власт
Самоилова власт
Српска власт
Арберска власт
Кралство Албанија
Лешка лига
Венециска власт

Османлиска власт

Независност

Модерна Албанија

Кнежество Албанија
Кралство Албанија
Албанска Република
Италијанска власт
Германска власт
Комунистичка Албанија
Албанија

Портал:Албанија

Видете исто такаУреди