Отвори го главното мени

Шаблон:Земјоделство-никулецИкона за документација Шаблонска документација

За шаблонов

Овој шаблон за никулци служи за да укаже дека статијата поврзана со земјоделството е никулец.

Примена

Со внесување на {{Земјоделство-никулец}} се добива сликата покажана најгоре, и истото ја постава статијата во категорија:

Чинослед на никулците

Општи информации

Ова е шаблон за никулци. Следи кратко објаснување за овие шаблони. За подробности, консултирајте ја страницата Википедија:Никулец.

Што е никулец?Уреди

Никулец е статија која содржи само неколку реченици, што е премалку текст за да може енциклопедиски да се покрие една тема.

Како се препознаваат никулците?Уреди

  • Доколку можете, обидете се да го пронајдете најсоодветниот шаблон за дадениот никулец.
  • Може да се користат две или повеќе шаблони за никулци, ако е потребно.
  • Ставајте го шаблонот за никулецот на самиот крај на статијата, по делот „Надворешни врски“, по сите навигациони кутии, и по категориите. Како и секогаш, шаблонот се постава со тоа што името му се става во двојни брановидни загради, на пр. {{никулец}}.

Повеќе информацииУреди

Повеќе информации ќе најдете на страницата „Википедија:Никулец“.