Отвори го главното мени
Padlock.svg

Овој високоризичен шаблон е заштитен од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите {{editprotected}} на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.

Икона за документација Шаблонска документација[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Овој шаблон автоматски прикажува кутија за документација каква што гледате сега, на која што содржина е превметната од друга страница. Наменета е за страници кои се превметнати во други страници, т.е. шаблони, било во сферата на шаблоните или не.

Употреба

Нормална „/doc“ страница

<noinclude>{{Документација}}</noinclude>

Некоја „/doc“ страница

<noinclude>{{Документација|Шаблон:Некоја страница/doc}}</noinclude>

Содржина во ред

<noinclude>{{Документација|содржина=Ова е документација.}}</noinclude>

Содржина во ред со врски „[преглед][уреди]“

<noinclude>{{Документација
|1 = Шаблон:Некоја страница/doc
|содржина ={{Шаблон:Некоја страница/doc|параметри}}
}}</noinclude>

Препорачано

Овој код треба да се додава на дното на кодот на шаблонот, биз дополнително празно место пред „<noinclude>“ (што би предизвикало дополнително празно место на страниците каде што се користи шаблонот). Параметарот може да се користи како што е прикажано погоре за да превметне произволна документациска страница.

Додавајте категории и интервики врски на документациската страница во ознаките <includeonly> </includeonly>.

Доколку документационата страница содржи includeonly или noinclude како дел од документацијата, заменете го „<“ со „&lt;“.

Функции

Доколку документациската страница не постои, врската „уреди“ вклучува предвчитувачки параметар така што со кликање на него ќе се пред-пополно формуларот за уредување со основниот формат на документациската страница.

Начело

Употребата на овој шаблон им овозможува на шаблоните да бидат заштитени каде што е потребно, овозможувајќи му на било кого да ја уредува документацијата, категориите и интервики врските.

Други слични шаблони