Шаблон:Дали сте знаеле/Архива

< Шаблон:Дали сте знаеле

Ова е архива на објавени факти во рубриката „Дали сте знаеле“ во минатото. Дополнете ја со тоа што ќе ја додадете последната занимливост отстранета од шаблонот на главната страница.

2018Уреди

2017Уреди

2016Уреди

2015Уреди

2014Уреди

2013Уреди

2012Уреди

2011Уреди

2010Уреди

  • ...Хаити е првата независна држава во Латинска Америка и воедно единствена држава која својата независност ја стекнала преку успешна буна на робови?
  • ...Делавер е првата сојузна држава на САД и првата држава која го ратификувала уставот на САД?
  • ...по зголемено внесување на јаглехидрати, една десетина од црнодробната маса може да постои како гликоген?

2009Уреди

2008Уреди

Тромава мечка

2005-2007Уреди