Чоровода (албански: Çorovodë) — град во Албанија, седиште на општината Скрапар на Белградската област. Населението брои околу 7.000 луѓе. Според некои археолози во Албанија, градот е најстар град во државата.

Панорамски поглед кон Чоровода