Чифлик (Криволак)

Чифлик, населба од доцноантичкото време. На околу 3,5 километри северно од селото Криволак, на една блага падина што се спушта кон коритото на реката Вардар се среќаваат фрагменти од керамички садови, питоси и градежен материјал.[1]

НаводиУреди

  1. Коцо, Димче (1996). Археолошка карта на Република Македонија. Скопје: МАНУ. ISBN 9789989101069