Чандигар е сојузна територија во Индија.

Чандигар
Чандигар - चंडीगढ़
Држава: Индија
Главен град: Чандигар
Површина: 114 км2
Население: 900.635
Густина на население: 7.900 жит./км2
Јазик: хинди, англиски, пенџабски
Религија:
Мрежно место: [1] Архивирано на 2 март 2013 г.
Мапа
Положба на Чандигар во Индија
Положба на Чандигар во Индија