Црно-бела техника

Црно-бела техника е поим кој се користи во визуелната уметност за делата составени од ахроматските бои (црна, бела и сива). За црно-белата техника честопати се користи и поимот B/W или B&W (анг. Black-and-white)

Црно-бела слика од лебно дрво, 1870.

Галерија уреди

Поврзано уреди

Надворешни врски уреди


Предлошка:Фотографија