Црква Света Екатерина

Црквата Света Катерина (руски : Католическая церковь Святой Екатерины ) е црква која се наоѓа во Санкт Петербург, Русија. Оваа католичка црква е една од најстарите во Русија изградена во 1710 година.

Црква Света Катерина
Католическая церковь Святой Екатерины
Основни податоци
МестоСанкт Петербург, Русија
Координати59°56′09″N 30°19′44″E / 59.9357° СГШ; 30.329° ИГД / 59.9357; 30.329