Централнолузонски јазици

Централнолузонските јазици се подгрупа на филипинските јазици од семејството австронезиски јазици. Јазиците се зборуваат во Лузон на Филипините.

Централнолузонски јазици
Географска
распространетост:
Лузон, Филипини
Класификација:австронезиски
Гранки:

ЈазициУреди

Во оваа група спаѓаат:

ПоврзаноУреди