Центар за астрономски податоци во Стразбур

Центар за астрономски податоци во Стразбур (француски: Centre de données astronomiques de Strasbourg, CDS) — складиште на податоци каде се собираат и распространуваат астрономски информации. Основан е во 1972 г. под називот „Центар за ѕвездени податоци“ (Centre de Données Stellaires).

Центарот ги нуди следниве семрежни услуги:

Поврзано уреди

Наводи уреди

  1. Genova, F.; и др. (2000). „The CDS information hub. On-line services and links at the Centre de données astronomiques de Strasbourg“. Astronomy and Astrophysics Supplement. 143: 1–7. Bibcode:2000A&AS..143....1G. doi:10.1051/aas:2000333.

Надворешни врски уреди