Хуан Педро Ланзани

(Пренасочено од Хуан Питер Ланзани)

Хуан Педро Питер Ланзани (24 август 1990), исто така познат како Питер е аргентински глумец. Неговото семејство се состои од неговите родители Клаудија и Пабло и неговите браќа: Хуан Мартин, Хуан Пабло и Хуан Баутиста. Вежба и игра рагби во клубот Алумни. Приклучен е на кампањата Мимо & Со каде е и откриен од еден од претставниците на Крис Морена. Негова девојка беше Маријана Еспозито.

Lanzani with a fan, May 2009

Во 2007 година го добива ликот на Тијаго во серијата Ангели, а беше дел од бендот Teen Angels.