Хуанг Жипенг

Хуанг Жипенг (роден 27 март 1984) е кинески кануист-спринтер. Тој се натпреваруваше во доцните 2000-ти. На Летните олимписки игри 2008 во Пекинг, тој заврши на осмото место во дисциплината К-2 1000 метри, додека пак беше елиминиран во загревањата во дисциплината К-2 500 метри.

НаводиУреди