Филип Трајковиќ (роден на 1 јуни 1982 во Скопје) — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец. Димпломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ со улога во претставата „Ништо без Трифолио“ во 2006 година. Во 2009 се вработил во Драмски театар - Скопје.

Филип Трајковиќ
Роден 1 јуни 1982
Скопје
Националност Македонец
Познат по улогата во:
Караула
Тврдокорни
Занимање глумец

Театарски претстави уреди

 • „Хамлет“, р. Дејан Пројковски, ДТС, 2010
 • Ангели во Америка“, р. Џаред Стајн, ДТС, 2009
 • „Коза или која е Силвија“, р. Дино Мустафиќ, ДТС 2009
 • „Сите лица на Петре М.Андреевски“, р. Владо Цветановски, ДТС, 2008
 • „Јонада“″, р. Филип Лемуан, ДТС, 2008
 • „Како се станува цар“, р. Зоја Бузалковска, ДТС, 2007
 • „Крал Иби“, р. Бојан Трифуновски, МНТ, 2007
 • „Касапски кучиња“, р. Бојан Трифунофски, ДТС, 2007
 • „Кабаре“, р. Наташа Поплавска, Приватен проект, 2006
 • „Поручникот од Инишмор“, р. Зоја Бузалковска, ДТС, 2005
 • „Сцени од животот“, р. Филип Лемуан, МНТ, 2004

Други ангажмани уреди

 • 2003, Рекламен спот за „Т-мобиле“
 • Учество во спотови во кампања на „СВРСА“
 • 2005, „Караула″ – филм во режија на Рајко Грлиќ
 • 2006- 2009, Синхронизација на цртани серии за А1 телевизија и Канал 5 телевизија
 • 2006, Синхронизација на цртани серии за Канал 5 телевизија