Тоширо Мифуне (1 април 1920 - 24 декември 1997) - јапонски глумец којшто има глумено во повеќе од 170 филмови. Најпознат е по својата соработка со режисерот Акира Куросава во филмовите Рашомон, Седумте самураи, Крвав престол, и Јоџимбо.

Тоширо Мифуне

Надворешни врски

уреди