Телекабел е кабелски оператор во Македонија. Првиот кабелски приклучок го регистрира на 15 јануари 1997 во Штип. Нуди кабелска телевизија, кабелски интернет и телефонија во повеќе градови низ Македонија, како Скопје, Штип, Кочани, Битола, Свети Николе и др.

Лого на Телекабел

Надворешни врскиУреди

www.telekabel.com.mk - Официјалната страница на Телекабел