Тврдина Свети Стефан


Тврдината Свети Стефан се наоѓа на островот Углан во Хрватска. Замокот бил изграден во 15 век.

Тврдина Свети Стефан
Dvorac sv. Štefana
UgljanSvMihovil1.jpg
Поглед кон тврдината
Општи податоци
ГрадУглан
ЗемјаХрватска