Тврдина Прозор

Тврдината Прозор се наоѓа во Сплитско-далматинска жупанија, во Хрватска.

Тврдина Прозор
Тvrđava Prozor
Vrlika i sveti nikola.jpg
Поглед кон тврдината
Карта
Општи податоци
ГрадСплитско-далматинска жупанија
ЗемјаХрватска