Страшко Стојановски

Страшко Стојановски (роден 1981, Крива Паланка) е универзитетски професор на Катедра за правно - политички науки при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип.

Страшко Стојановски
[[Податотека:
Проф. др. Страшко Стојановски.jpg
|280x220px|alt=]]
Роден(а)1981 (воз. 39–40 г.)
Крива Паланка
Националностмакедонска
НародностМакедонец
Занимањеуниверзитетски професор

ОбразованиеУреди

Дипломирал на Филозофски факултет при Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, каде и магистрира на Институтот за социологија и историја.

Докторира на Институт за Социологија при Универзитет Св. Кирил и Методиј - Скопје, Филозофски факултет.

КариераУреди

Од јули 2007 е помлад асистент на Правен факултет на Универзитетот „Гоце Делчев„-Штип. Од Октомври 2011 е Доцент на Универзитетот „Гоце Делчев“ -Штип, Правен факултет.

Веќе во 2016 година станува вонреден професор на истот факултет.

Неговата наставна област се теоретско правни науки (Политичка Социологија, Социологија на Правото, Граѓанско општество).

Работи на низа публикации и проекти при самиот факултет.[1]

  1. http://eprints.ugd.edu.mk/view/creators/Stojanovski=3AStrasko=3A=3A.html. Отсутно или празно |title= (help)