Список на политички филозофи

список на статии на Викимедија

Ова е список на политички филозофи (теоретичари). Редоследот по кои се наведени филозофите е хронолошки, за да се собие груба претстава за правецот на влијанија во развојот на политичката мисла.

Древни, средновековни
и нововековни

Родени пред XIX век

Родени во XIX век

Родени во XX век

ПоврзаноУреди