Список на државни водачи во 1999 година

список на статии на Викимедија

Ова е список на државни водачи, премиери, и други водачи во 1999 година. Долу се наведени сите водачи во државите во светот, распоредени по држави во 1999.

ЕвропаУреди

 
Петар Стојанов, премиер на Бугарија

АзијаУреди

АфрикаУреди

Јужна АмерикаУреди

Северна АмерикаУреди

Австралија со ОкеанијаУреди