Список на главни градови на САД

список на статии на Викимедија
Главни градови на американските сојузни држави според азбучен ред на државата:

Патеката за автотрки во Индијанаполис
Олимпија, Вашингтон

Поврзано

уреди

Предлошка:Главни градови на САД